Kreetalainen kulkukoira otti perheen Oulusta

Grandy voi hyvin uudessa kodissaan Suomessa.

Lomailimme syyskuussa 2015 Kreetan Kolymbarissa. Kävellessämme mieheni kanssa rannalla meitä lähti seuraamaan takkuturkkinen kulkukoira keppi suussaan. Koira oli selvästi viisas — se teki kepeillä ja ämpärinkansilla ruokakauppaa. Joka päivä lomallamme se tuli rannalla seuraamme ja nukkui aurinkotuolien alla lähellä meitä. Emme koskeneet koiraan, koska se oli täynnä kirppuja, mutta annoimme sen muuten tutustua meihin. Lomamme loppui ja koira jäi pimeälle rannalle. Lähtiessämme minulta pääsi itku. Mutta tarinalla on onnellinen loppu.

Kymmenen päivää lomamme jälkeen Kissamoksen Pluto-kennelin väki oli löytänyt koiran lähettämämme valokuvan perusteella hotellin rannalta. Koira sai nimekseen Grandy. Ja ainakin sadan sähköpostin jälkeen tämä veikeä koira saapui Haniasta Helsinkiin 22.10.2015 ihanan porilaisen Riian mukana.

Grandy on asunut nyt puoli vuotta täällä Oulussa kanssamme ja tuossa punaturkkisessa pitkulaisessa koiran kropassa on mitä mainioin kotikoira. Grandy on kaikille ystävällinen, valpas ja vikkelä. Sen olemus on täynnä hyvää energiaa ja aurinkoisuutta. Grandyssä taitaa olla Kreikan kansalliskoiraa kokonia sekä corgia. Se on hyvässä karvassa ja muutenkin selvästi elämänsä kunnossa: kokoni-häntä on melkoinen pölyhuiska. Olemme onnekkaat Äijä ja Mamma, siis juuri ne ihmiset jotka Grandy Kreetan rannalta valitsi.

Nimimerkki Raija

koira löytöeläin koditon löytökoira adoptio

Kommentit

Luetuimmat julkaisut