Lily-kissan tarina

Lily-kissa adoptoitiin pienenä pentuna Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistykseltä. Hän oli Susanna Vartiaisen toiveiden täyttymys. Kuva: Susanna Vartiainen

Kämmenen kokoinen Lily-kissa varasti Susanna Vartiaisen sydämen jo netissä julkaistujen kuvien kautta. Kissa oli täydellinen: pitkäkarvainen ja mustavalkoinen. Oikea toiveiden täyttymys.

Vartiainen etsi nimenomaan löytökissaa. Hän oli tutustunut adoptoitaviin eläimiin eläinsuojelun parissa työskentelevän ystävänsä kautta. Kaksi vuotta sitten Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys etsi uutta loppuelämän kotia Vantaalta loukutetun kissapentueen emolle ja pennuille. Vartiainen kävi katsomassa Lilyä, ja tiesi heti, että tämä oli juuri se oikea.

– Lily oli luonnollisesti hieman arka ensimmäisinä päivinä. Hän oli tästä huolimatta hyvin utelias ja kiinnostunut kaikesta, Vartiainen muistelee.

Kissaneiti tottui Vartiaiseen nopeasti, ja osoittautuikin erittäin huomionkipeäksi. Alkuvaiheissa Lily rikkoi lelujaan yksin jäädessään. Vartiainen mietti, johtuisiko käytös kenties eroahdistuksesta.

– Lily on todella sosiaalinen, vaikka se on syntynyt erilaisissa olosuhteissa. Hän viihtyy erittäin hyvin sylissä ja on leikkisä. Lisäksi Lily on adoptioveljensä Santun kanssa kuin paita ja peppu. Santtu oli minulle tullessaan villiintynyt, Vartiainen kertoo.

Vartiainen suosittelee ilman muuta kissan adoptoimista eläinsuojeluyhdistykseltä. Rakastavan kodin tarjoaminen on kullanarvoinen teko, joka tekee sekä eläimen että uuden omistajan onnelliseksi.

Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys Pk-esy luovuttaa maksua vastaan adoptoitavaksi eri syistä kodittomiksi jääneitä lemmikkejä. Lemmikkejä päätyy Pk-esylle etsimään uutta kotia muun muassa pitovaikeuksien tai omistajan menehtymisen seurauksena. Yhdistys vastaanottaa myös yksittäisiä löytöeläimiä. Eläimet sijoitetaan uuden omistajan etsimisen ajaksi vapaaehtoisten yksityisiin koteihin eli sijaiskoteihin. Suurin osa sijaiskoteihin päätyvistä eläimistä on kissoja.

Ennen kuin kissa luovutetaan uudelle omistajalle, Pk-esy varmistaa, että koti on sopiva juuri kyseiselle kissalle. Prosessiin kuuluu muun muassa tulevien omistajien haastattelu sekä toimihenkilön vierailu uudessa kodissa. Adoptointikriteerit ovat tiukat, sillä niillä pyritään huolehtimaan, ettei eläin joudu uudestaan kodittomiksi.

 

kissa sijaiskoti loukutus adoptio

Kommentit

Luetuimmat julkaisut