Pieni Itkupilli

Itkupilli odottaa omaan kotiin pääsyä Sastamalassa. Kuva: Mira Ekholm

Itkupilli, pieni kissanpentu saatiin turvaan Lavian kunnan keskustasta heinäkuussa 2014. Itkupilli on yksi sadoista luonnosta talteen otetuista kissanpennuista, joita vapaaehtoiset eläinten auttajat ja löytöeläinkodit auttavat vuosittain. Pienellä luontoon syntyneellä pennulla on useimmiten hyvät mahdollisuudet kasvaa sosiaaliseksi lemmikkikissaksi.

Kesät ovat kissojen auttajien ja löytöeläinkotien ruuhka-aikaa. Päivät täyttyvät puheluista, joissa kerrotaan mitä ihmeellisimmistä paikoista löytyneistä kissanpennuista. Jokainen meistä kissojen auttajista on useamman kerran kesässä siinä tilanteessa, että ei enää tiedä, minne tulokkaita voisi majoittaa, kun parhaimmillaan päivässä tulee pentueita jopa viidestä eri paikasta. Pääsääntöisesti pentueet tulee sijoittaa tautiriskien vuoksi eri tiloihin.

Itkupillistä sain soiton heinäkuisena iltapäivänä. Eräs lavialaisrouva oli jo kahden päivän ajan kuunnellut kissanpennun itkua vilkkaan tien alikulkusillan pientareella kasvavasta pensaikosta. Hän oli yrittänyt saada pentua kiinni, mutta iso ja tiheä pensaikko esti kiinnisaamisen. Pieni musta pentu kyllä liikkui vilkkaasti pensaikon päästä toiseen, vastaten välillä surkeasti maukuen kutsuhuutoihin. Mitään käsitystä ei ollut, miten ihmeessä pentu oli moiseen vilkkaaseen paikkaan päätynyt. Joku ohikulkija arvioi, että se olisi heitetty ohiajaneesta autosta pensaikkoon. Vaikea ainakin kuvitella, että emokissa olisi synnyttänyt sellaiseen kohtaan.

Lähdimme loukun, haavin, hansikkaiden ja kissanruuan kera paikan päälle. Suunnitelmissa oli ensin yrittää ruuan kanssa houkutella pentu lähelle ja tarvittaessa sitten jättää loukku, josko pentu menisi sinne. Muutaman tunnin yritimme saada pentua houkuteltua. Se kyllä tuli aivan lähelle, mutta pensaikon suojissa se ehti aina livahtaa käden ulottumattomiin. Lopulta jätimme herkkuruokaa loukkuun ja poistuimme paikalta. Kotona ehdimme olla iltaan asti, kunnes noin iltayhdeksältä tuli soitto, että pentu oli saatu kiinni!

Mieheni lähti kiireellä paikan päälle hakemaan pentua, joka osoittautui iältään noin 5–6-viikkoiseksi mustaksi kollipojaksi. Pelastuksesta huolimatta Itkupilliksi nimetty lapsonen suhtautui aluksi hoitoon aika ärhäkkäästi. Pennun kehityksen turvaamiseksi se pääsi alkumadotuksen ja ensimmäisen rokotuksen jälkeen samaan tilaan neljän samanikäisen pennun kanssa, ja nyt noin kolmen viikon jälkeen se on jo edistynyt kovasti.

Itkupilliä odottaa Porissa uusi emäntä, jonka luo se muuttaa 12 viikon ikäisenä. Ennen luovutusta Itkupilli käväisee Helsingissä varhaiskastraatiossa.

Näin odotettavissa ollut villikissan kurja kohtalo muuttui rakastetun kotikissan elämäksi!

Eläinten ystävät antoivat Itkupillille uuden mahdollisuuden parempaan elämään. Voit tukea SEYn jäsenyhdistysten löytöeläintyötä osallistumalla nyt keräykseen, jolla autetaan kodittomia eläimiä. Siirry keräyssivulle klikkaamalla tästä!

kissa kissanpentu loukutus löytökissa löytöeläin

Kommentit

Luetuimmat julkaisut