Uusia mahdollisuuksia Loviisan kissatalossa

Pongo-kissan molemmat takajalat olivat pahasti murtuneet tämän saapuessa kissatalolle. Kuva: Ann-Sofi Sjögård

Vuosien varrella Loviisan kissatalon emäntä Ann-Sofi Sjögård on kohdannut mitä erilaisimpia kissatapauksia. Jokaisella on oma tarinansa ja persoonansa.

Pongo tuli kissataloon melko kesynä. Hänet oli loukutettu maatilalta, jonka omistajat vähät välittivät kissojen hyvinvoinnista. Jo ensimmäisten päivien aikana Ann-Sofi huomasi, että Pongon takamus seisoi erikoisesti pystyssä.

– Vein Pongon tietenkin eläinlääkärille. Röntgenissä paljastui, että ressukan takajalkojen molemmat lonkkaluut olivat pahasti murtuneet, Ann-Sofi kertoo.

Eläinlääkäri hämmästeli, miten paljon kipua Pongon oli täytynyt kokea. Oli liian myöhäistä oikaista tai suoristaa kissan raajoja, joten aimo lääkeannoksen olisi riitettävä.

Pongon jalat tervehtyivät onneksi, kipu katosi ja kissa löysi taas elämänilonsa. Pongo kesyyntyi, eikä kulunut aikaakaan, kun hänet adoptoitiin uuteen kotiin.

– Olen ikionnellinen, että Pongo on nyt terve ja hyvässä hengessä. Hänen elämässään alkoi uusi aika, toteaa Ann-Sofi.

Arkajalka piristyi silmissä

Toinen Ann-Sofin sydäntä koskettanut erityistapaus oli hellyttävä Pekka-kissa. Hänet loukutettiin todennäköisesti samasta paikasta kuin Pongo. Huhtikuussa 2015 pelastettu Pekka oli erittäin arka ja pelokas ensimmäisinä päivinään kissatalossa, mutta piristyi kuin taikaiskusta ymmärrettyään, että oli turvassa.

– Hän vain leikki ja riehui kaiket päivät. Erityisesti hän rakasti lelutunneliaan. Muut kissat eivät pysyneet perässä! Ann-Sofi muistelee.

Pekka-kissa sai syksyllä uuden kodin, ja tunnelin hän sai luonnollisesti ottaa mukaansa.

Tällä hetkellä kissatalossa on kaksitoista asukkia odottamassa uutta kotia: kuusi pentua kissapopulaatiosta ja kuusi aikuista kissaa. Juuri nyt on siis rauhallista, mutta tilanne voi muuttua nopeasti ja välillä kissoja on talossa kymmenittäin.

Ann-Sofi on iloinen, kun saa antaa kissoja adoptoitavaksi hyviin, rakastaviin koteihin. Kissoihin tietenkin kiintyy erittäin helposti, mutta onneksi uusilla omistajilla on tapana välittää kuulumisia.

Loviisan kissatalo on toiminut löytökissojen hyväksi jo 20 vuoden ajan. Talolle tuodaan kodittomia kissoja, jotka tarvitsevat kuntoutusta ja huolenpitoa. Tavoitteena on, että jokaiselle eläimelle rakennetaan uusi elämä. Loviisan kissatalosta tuli SEYn jäsenyhdistys vuonna 2013.

Tutustu lisää kissatalon toimintaan osoitteessa loviisankissatalo.fi.

kissa eläinsuojeluyhdistys kissatalo loukutus jäsenyhdistys loviisan kissatalo

Kommentit

Luetuimmat julkaisut